#_LOCATIONMAP

Datum/Tijd
Datum - 25/02/20
18:00 - 22:00

Categorieën


Hierbij nodig ik je uit voor de eerstvolgende bijeenkomst op dinsdag 25 februari a.s. Je bent welkom vanaf 18.00 uur. We gaan eerst aan tafel voor de maaltijd, het programma begint rond half acht.

Op 25 februari is Agnes Jongerius onze gast. Zij is geboren in Utrecht en sinds juli 2014 Europarlementariër voor de PvdA, met in haar portefeuille werkgelegenheid, sociale zaken, arbeidsomstandigheden en handel. Als geen ander heeft zij vele beslissende momenten gekend in haar werkzame leven. Háar keuzes werden vaak breed uitgemeten door de media en met plussen en minnen besproken. Agnes was enige jaren geleden al eens gastspreker in ons netwerk en komt graag terug om ons te boeien met haar ervaringen en tips (en anekdotes…).

Zij was de eerste vrouwelijke voorzitter van de FNV (2005). Daarvoor was zij vicevoorzitter (2001) en lid van het federatiebestuur sinds 1997. Begonnen als regiobestuurder voor binnenscheepvaart en beroepsgoederenvervoer, later in het bondsbestuur (1990) wordt zij vooral bekend als voorvechter van de rechten van de werknemer. Zij was de eerste vrouw die in 2009 door het feministische maandblad Opzij in de Opzij Top 100 als meest invloedrijke vrouw werd gekozen. Dit met name vanwege haar cruciale bijdrage als FNV-voorzitter.Weinigen weten nog dat Agnes in 2013 solliciteerde zij naar de functie van Burgemeester van Utrecht. Hoe zou Utrecht bestuurlijk gevaren zijn als de keuze wel op haar was gevallen?

Hoe houd je focus in een breed werkveld? Hoe doe je dat, 24/7 parlementariër zijn en tijd voor je privé reserveren, je niet laten afleiden door prioriteiten van de ander?  Is er ook een keuze al voor na het EP-lid zijn: een 3e termijn of andere keuze?  Zou ze met de kennis van nu eerder een overstap hebben gemaakt naar Europa? Wat zou ze anders of beter willen doen? Het zijn maar een paar vragen die tijdens het gesprek aan de orde kunnen komen.

Aanmelden

Er kunnen geen aanmeldingen meer worden geplaatst voor dit evenement.