Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Datum - 21/11/18
18:00 - 22:00

Locatie
Het Oude Tolhuys

Categorieën Geen Categorieën


Wil Verschoor, lid van ons Vrouwennetwerk en ervaren manager in het Sociaal Domein, vertelt vanavond over Nepal. Na haar studie Culturele Antropologie werkte zij drie jaar in dit land, van  1987 tot 1990, waar ze met Nederlandse en Nepalese collega’s diverse projecten opzette.  In 2015 keerde ze terug voor een kort bezoek, samen met twee oud-collega’s. In haar presentatie vertelt ze over beide periodes, de resultaten van het werk en wat er allemaal wel en niet veranderde in 25 jaar tijd.

Letterlijk met je voeten in de modder

Wil Verschoor, lid van ons Vrouwennetwerk, vertelt vanavond over Nepal. Na haar studie Culturele Antropologie in Utrecht vertrok ze voor drie jaar (1987 – 1990) naar dit land. In een crash course van drie maanden leerde ze de taal en ging daarna aan de slag met 5 Nederlandse en 85 Nepalese collega’s in het oosten van het land. Ze zetten er drinkwatersystemen, irrigatiekanalen en landbouwprojecten op; taak voor Wil was om de vrouwen hier actief bij te betrekken. In 2015 keerde ze terug naar het gebied voor een kort bezoek, samen met twee oud-collega’s.

 In haar presentatie vertelt Wil over het leven als ontwikkelingswerker in Nepal in de jaren tachtig, over de verschillen tussen toen en de situatie in 2015 en wat er overgebleven is van het werk van destijds.

De vraag van Wil aan jullie is: Zou je zelf werkzaam willen zijn in de ontwikkelingssamenwerking (in het buitenland of vanuit Nederland)?

Aanmelden

Leden moeten ingelogd zijn om zich te kunnen aanmelden. Introducees kunnen zich aanmelden via het aanmeldformulier op de homepage.