Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Datum - 23/10/18
18:00 - 22:00

Locatie
Het Oude Tolhuys

Categorie├źn


Petra Luteijn

Petra Luteijn gaf oktober 2015 een lezing voor de VNUD over het leren studeren aan een muziekinstrument. Kortgeleden is ze afgestudeerd als onderwijskundige aan de Open Universiteit te Heerlen. Onderwerp van haar onderzoek was het effect van lichaamsbeweging op leerresultaten bij MBO studenten. Ze is gefascineerd door het effect van lichaamsbeweging op processen in het brein en het effect daarvan op cognitieve functies.

Ze houdt op 23 oktober een interessant verhaal over:

Lichaamsbeweging en leren, heeft dat wat met elkaar te maken?

Er is met regelmaat in de media te horen of te lezen hoe belangrijk iemands opleidingsniveau is. Een voltooide MBO opleiding wordt als minimale voorwaarde gezien voor een startkwalificatie. Mensen die deze kwalificatie niet hebben, lopen grote kans om aan de onderkant van de samenleving terecht te komen.

Dat vergroot de kans op langdurige werkloosheid, een slechte gezondheid en een ongunstige woonsituatie. Daarom is alles wat jonge mensen kan helpen beter te leren van groot belang.

Wat is er bekend over het effect van bewegen op hersenprocessen? Wat kun je op dat vlak doen om het welbevinden en het leren van jonge mensen te ondersteunen?

Daarover praat Petra Luteijn, samen met ons verder.

Dus denk eens na over de volgende vraag:

Beweeg jij graag? Zo ja, waaruit bestaat jouw lichaamsbeweging? Wat merk je daarna?

Aanmelden

Er kunnen geen aanmeldingen meer worden geplaatst voor dit evenement.