skip to Main Content
Iedereen Kan Oplossingsgericht Werken

Iedereen kan oplossingsgericht werken

Op woensdagavond 17 januari 2018 gaf Irene Lansdaal van Solvitas een interessante en leerzame workshop over oplossingsgericht werken. Iedereen kan het, zo bleek. Het is een kwestie van oefenen en veel doen!

Irene Lansdaal is oprichter van en trainer bijĀ Solvitas, een instituut voor oplossingsgerichte trainingen en teamcoaching (www.solvitas.nl). Zij ondersteunt werknemers en werkgevers met advies en praktische trainingen.

Irene Lansdaal

Tijdens de workshop behandelde zij veel aansprekende voorbeelden. Wij kregen hierdoor een goed beeld hoe het tijdens vergaderingen of gesprekken mis kan gaan. Dus niet praten over waarom het allemaal niet goed is gegaan, maar praten over hoe je het beter zou kunnen doen.

Bij Oplossingsgericht Werken focus je op waar iemand naar toe wil (wat wil je in plaats van het probleem) en wat er al goed gaat. Wat hieraan anders is dan we meestal gewend zijn, is dat je de analyse van een probleem helemaal achterwege laat. Het voordeel daarvan is dat gesprekken lichter zijn en sneller tot oplossing van het probleem leiden.

Vanuit deze aanpak zijn bovendien hele praktische oplossingsgerichte gesprekstechnieken ontstaan die heel effectief zijn bij adviseren en aansturen.

Back To Top